Protein

Hvordan Kan Protein Styrke Dit Immunforsvar?

Hvordan Kan Protein Styrke Dit Immunforsvar?

Selv om protein er kendt for at give energi til en travl livsstil og hjælpe med at komme sig efter fysisk aktivitet, spiller det også en afgørende rolle i immunforsvaret. I denne artikel vil vi udforske proteinerens rolle i immunsystemet og give nogle råd om andre måder at styrke dit immunforsvar på.

Immunforsvaret blev tidligere betragtet som forudbestemt, men nyere forskning har vist, at det er mere dynamisk og påvirkeligt af livsstilsfaktorer som kost, søvn, restitution og motion. Dette gør det muligt for os at påvirke vores immunsystem positivt.

Protein, en vigtig makronæringsstof, spiller en væsentlig rolle i denne sammenhæng. Ud over sin kendte rolle i opbygning og reparation af muskelvæv har protein flere andre vitale funktioner, herunder at opretholde organernes struktur, balancere hormoner, danne nye celler og understøtte et sundt immunsystem.

Hvilken Rolle Spiller Protein I Et Sundt Immunforsvar

Proteiner i kosten nedbrydes til mindre aminosyrer, som transporteres rundt i kroppen og yderligere nedbrydes af enzymer og cofaktorer for at udføre forskellige funktioner.

En undersøgelse offentliggjort i British Journal of Nutrition identificerede tre hovedroller for aminosyrer i immunforsvaret. For det første aktiverer de naturlige dræberceller (NK-celler), makrofager og B- og T-lymfocytter, der spiller en central rolle i bekæmpelsen af infektioner, tumorer og skadelige organismer.

For det andet regulerer aminosyrer redox-tilstanden, som styrer kroppens antioxidantrespons og reducerer risikoen for kronisk inflammation. Endelig stimulerer aminosyrer frigivelsen af cytokiner, som er budbringere mellem celler og aktiverer specifikke immunitetsrespons afhængigt af truslen.

For at opnå optimal immunfunktion er det nødvendigt at indtage tilstrækkelige mængder protein. Aminosyrerne arginin, glutamin og cystein er især vigtige for reguleringen af immunsystemet.

Det er vigtigt at bemærke, at komplette proteinkilder som æg, mejeriprodukter, fisk, kød og soja indeholder alle de essentielle aminosyrer, mens en kombination af ufuldstændige proteinkilder som bønner, korn og grøntsager også kan give en komplet aminosyreprofil.

Hvad Kan Jeg Ellers Gøre For At Styrke Mit Immunforsvar

Supplerende proteintilskud som valleisolat eller plantebaseret protein kan være gavnlige, især under intens træning og når immunsystemet arbejder hårdt. Ud over kosttilskud er der andre måder at forbedre immunforsvaret på, herunder tilstrækkelig søvn, som er afgørende for at undgå sygdomme.

En undersøgelse ved University of California, San Francisco, viste, at personer, der fik 4-6 timers søvn, havde fire gange større risiko for at blive forkølede sammenlignet med dem, der fik mindst syv timers søvn.

Desuden har forskning vist, at op til 70% af immunsystemets funktion afhænger af tarmen og det såkaldte gut-associated lymphoid tissue. Tarmens mangfoldighed og aktivitet påvirker immunsystemet og kan forbedres gennem kosten.

Fiber fra frugt, grøntsager og fuldkorn samt fermenterede fødevarer som kombucha og kimchi er gavnlige for tarmens sundhed. Endvidere er reduktionen af raffineret sukkerindtag afgørende for et sundt immunsystem.

Selvom det stadig kræver mere forskning, tyder den nuværende litteratur på en sammenhæng mellem mangel på visse mikronæringsstoffer som selen, zink og vitaminer A, C, D og E og øget sårbarhed over for vira. Aerob motion i mindst 150 minutter om ugen har også vist sig at forbedre immunsystemet.

Sammenfattende kan tilstrækkelig proteinindtagelse fra kost og kosttilskud forstærke immunsystemet, men det er også nødvendigt at tage højde for andre livsstilsfaktorer, herunder søvn, kost og fysisk aktivitet for at opnå den bedste beskyttelse mod sygdomme.

Hvis du nu ønsker at få fat i et proteinpulver af høj kvalitet, har vi gode muligheder til dig!

Isobuilt er vores højkvalitets Whey protein isolat. Nedenfor kan du læse nogle af Isobuilts fordele

Muskelopbygning
Maksimer muskelopbygning med over 24g protein, 11g EAA og 5g BCAA.

Ren kvalitet
GMO Fri, Ingen billige blandinger eller Aminospiking, bare 24 gram ren Whey Protein Isolat.

Sundheds- og makrovenling
Kun 2g naturlige kulhydrater og under 0,3g fedt. Glutenfri, vegetarisk og lavet på mælk fra GMO & Hormonfri køer.

Fantastisk smag
Chokolade milkshake smag som din sødetand vil elske, og din muskler vil takke dig for at drikke.

Den højeste standard
Produceret i faciliteter der er godkendt af den Internationale Anti-Doping (WADA) og Olympiske Komité (IOC). Som det eneste brand i Danmark.

Med vores grøntsagspulver kan du nemt og bekvemt få alle de næringsstoffer, som spinat, broccoli, spirulina, byggræs, hvedegræs, kokosnøddevand, kål, gurkemeje, ingefær, C-vitamin, A-vitamin og zink tilbyder.

Vores grøntsagspulver superfood pulver er ikke kun sundt, det smager også fantastisk. Vi har nøje udvalgt fersken- og hindbærsmag, der tilføjer en lækker sødme til blandingen. Så selv hvis du ikke er den største fan af grøntsager, vil du elske smagen af vores grøntsagspulver.

Så nu er det tid til at omfavne superfoods og grøntsager som din sundhedsmæssige partner in crime. Brug dens superkræfter til at forbedre dit helbred, booste dit immunforsvar og give dig den vitalitet, du fortjener.

For at opleve disse fordele anbefaler vi vores grøntsagspulver superfood pulver, der indeholder en nøje udvalgt blanding af følgende superfoods:

Hvedegræs, spinat, broccoli, spirulina, byggræs, kokosnøddevand, kål, gurkemeje, ingefær, C-vitamin, A-vitamin og zink. Denne kraftfulde kombination giver dig alle de vigtige næringsstoffer, din krop har brug for. Så hvorfor ikke tage skridtet mod en sundere livsstil og nyde alle fordelene ved superfoods?

Prøv vores grøntsagspulver superfood pulver i dag og oplev en forvandling af dit helbred. Giv din krop den næring, den fortjener, og bliv den bedste version af dig selv.

Kilder:
[i] Peng Li et al, “Amino Acids and Immune Function,” British Journal of Nutrition, August 2007, available online at https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17403271/.
[ii] RLE Cano and HDE Lopera, “Introduction to T and B Lymphocytes,” Autoimmunity: From Bench to Bedside, July 18, 2013, available online at https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK459471/.
[iii] Lisa Mullen et al, “How the Redox State Regulates Immunity,” Free Radical Biology & Medicine, September 2020, available online at https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31899344/.
[iv] Arunabha Ray and Jagdish Joshi, “Cytokines and their Role in Health and Disease: A Brief Overview,” MOJ Immunology, October 19, 2016, available online at https://www.researchgate.net/publication/309303196_Cytokines_and_their_Role_in_Health_and_Disease_A_Brief_Overview.[v] Vinicius Cruzat et al “Glutamine: Metabolism and Immune Function, Supplementation and Clinical Translation,” Nutrients, October 2018, available online at https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6266414/.
[vi] Aric A Prather et al, “Behaviorally Assessed Sleep and Susceptibility to the Common Cold,” Sleep, September 1, 2015, available online athttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4531403/.
[vii] G Vighi et al, “Allergy and the Gastrointestinal System,” Clinical and Experimental Immunology, September 2008, available online athttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2515351/.
[viii] Shane McAuliffe et al, “Dietary Micronutrients in the Wake of COVID-19: An Appraisal of Evidence with a Focus on High-Risk Groups and Preventative Healthcare,” June 2020, BMJ Nutrition, Prevention & Health, available online at https://nutrition.bmj.com/content/early/2020/06/17/bmjnph-2020-000100.
[ix] Richard J Simpson et al, “Can Exercise Affect Immune Function to Increase Susceptibility to Infection?” Exercise Immunology Review, March 2020, available online at https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32139352/.