Hvad Er De Bedste Pre-Workout Snacks For En God Træning?

Hvad Er De Bedste Pre-Workout Snacks For En God Træning?

Oplever du nogensinde træthed midt under en træning? Eller måske har du dage, hvor vægtene føles tungere... træningen virker hårdere... og du kan simpelthen ikke yde så meget som normalt? Jeg ved, at jeg helt sikkert har!

Intet føles værre end at løfte en vægt, du er vant til at varme op med, og den føles tung! Samtidig er der intet sjovt ved at løbe tør for energi tidligere end normalt under træningen.

Næsten hver gang dette sker for mig, skyldes det, at jeg enten ikke har spist, eller jeg ikke har spist nok.

Dette er grunden til, at så mange idrætsudøvere sørger for at have en snack inden træningen for at hjælpe med at give dem brændstof til at yde deres bedste!

Dog kan en pre-workout snack være gavnlig for os alle, uanset om vi er idrætsudøvere eller ej. Så lad os tale om, hvilke pre-workout snacks der vil være bedst for dig og dine mål. På den måde kan du præstere dit bedste og opnå de resultater, du virkelig stræber efter!

Vil Pre-Workout Snacks Hjælpe Dig Med At Opnå Dine Mål?

Vil du tabe dig? Vil du opbygge muskler? Eller vil du bare præstere bedre generelt? Uanset hvad dit mål er, kan pre-workout snacks hjælpe dig.

Der cirkulerer meget dårlig information på internettet om, hvad der kræves for at se resultater. Dette gælder især, når det kommer til vægttab.

For det første er det meget nemt at antage, at hvis du ønsker at tabe dig, skal du ikke spise en pre-workout snack. Mange vil fortælle dig, at træning på tom mave hjælper dig med at forbrænde mere fedt. Dette er dog ikke sandheden.

Hvis tilføje mere brændstof før din træning kan hjælpe dig med at yde mere, bør du udnytte det! At indtage nogle af dine kalorier inden træningen kan hjælpe dig med at præstere bedre og forbrænde flere kalorier!

For vægttab er det dog kalorieunderskuddet, der betyder mest. Tidspunktet for, hvornår du spiser, er meget mindre relevant.

Hvis dit mål derimod er at tage på i vægt og opbygge muskler, kan en pre-workout snack være meget gavnlig. Hvis du giver din krop god brændstof til din træning, kan det hjælpe dig med at presse dig til at tage et par flere gentagelser og opbygge muskler og styrke.

Så kort sagt, ja, pre-workout snacks kan hjælpe med at give din krop brændstof til bedre træninger, hvilket i sidste ende kan føre til bedre langsigtede resultater.

Men hvilke pre-workout snacks er bedst for dig?

Hvad Er De Bedste Pre-Workout Snacks For Præstation?

Når det kommer til træning, vil kulhydrater altid være den bedste pre-workout snack. Det skyldes, at kulhydrater er dine musklers primære kilde til brændstof!

Dine muskler bruger kulhydrater, når du træner med modstand eller når din puls når over den maksimale aerobe funktion (180 - Din alder).

Selv hvis du dyrker intens kredsløbstræning, vil kulhydrater stadig være den bedste form for brændstof. Hvis du dyrker lavintens, stabil kredsløbstræning, vil din krop bruge fedt som brændstof.

I dette tilfælde behøver du ikke engang virkelig brændstof for at udføre disse aktiviteter med lav intensitet.

Jeg er sikker på, at du undrer dig over, "Hvilke kulhydrater egner sig bedst som pre-workout snacks?" Nå, det afhænger meget af, hvornår du planlægger at spise dem.

Hvis du har begrænset tid, eller træner tidligt om morgenen, vil enkle kulhydrater være det bedste valg! Enkle kulhydrater fordøjes inden for cirka 45 minutter, hvilket gør dem til gode valg her.

Når du har en time eller mere før din træning, er det her, du kan udnytte komplekse kulhydrater og en god proteinkilde.

Hvad Er Gode Enkle Kulhydrater At Bruge Som Pre-Workout Snack?

Kulhydrater er som kædeled. Jo længere kædelænken er, desto længere tid tager det for din krop at nedbryde og fordøje den. Hvert led i kæden repræsenterer et sukkermolekyle.

Enkle kulhydrater vil bestå af enten 1 eller 2 led i kæden. Disse kaldes monosakkarider og disakkarider.

Så hvis du planlægger at spise inden for en time efter din træning, vil simple kulhydrater nedbrydes hurtigt og give dig energi til din træning. Nogle eksempler, du kan bruge, inkluderer:
• Frugt
• Hvidt brød
• Hvid ris
• Pasta
• Honning
• Glukosepulver
• Sirup
• Slik
• Cereal

Hvis du planlægger at spise mere end en time før din træning, kan det være mere fordelagtigt for dig at indtage komplekse kulhydrater.

Hvad Er Gode Komplekse Kulhydrater At Bruge Som Pre-Workout Snack?

Komplekse kulhydrater klassificeres som alt med tre eller flere led i disse kæder. Disse kaldes polysakkarider. Jo flere led i kæden, jo mere kompleks bliver kulhydratkilden.

Når du har en time eller mere før din træning, kan du drage fordel af dem.

• Søde kartofler
• Brune ris
• Havregryn
• Bønner
• Fuldkornsbrød
• Quinoa • Byg

Normalt giver det også mening at kombinere denne type pre-workout snack med en god proteinkilde. Uanset om det er kylling, oksekød, fisk eller andet, kan denne protein hjælpe din krop med at bevare energi og styrke.

 

Sådan finder du en god proteinpulver

Når du vælger et proteinpulver, er det vigtigt at kigge efter visse kvalitetskriterier. Et godt proteinpulver skal have et transparent label, der viser den specifikke aminosyreprofil og næringsindhold. Det bør også være produceret i de bedste faciliteter, det kan eksempelvis være godkendt af den Internationale Anti-Doping Agentur og Olympiske Komité for at sikre høj kvalitet og renhed.

En lavtemperaturproduktion bevarer de naturlige næringsstoffer i proteinet, mens fri for aminospiking sikrer, at produktet indeholder den angivne mængde protein uden tilsatte aminosyrer. Endelig er proteinpulver fremstillet med frisk mælk fra GMO- og hormonfri køer og har et lavt fedtindhold et godt valg for dem, der ønsker en ren og sund proteinkilde.