Ingredienser

Cikorierod, planten der giver sund fordøjelse

Cikorierod, planten der giver sund fordøjelse

Velkommen tilbage i Rebuilt udviklingsakademi. I dette blogopslag vil vi undersøge,  hvad Cikorierodfiber er, hvorfor det er sundt, og hvilke fantastiske sundhedsmæssige fordele det kan tilbyde.

Vi vil basere vores blogopslag på offentligt tilgængelige videnskabelige studier for at sikre, at du får den mest troværdige og opdaterede information. Så lad os dykke ned i denne nærende drik og opdage, hvorfor den er så sund.

Hvad er Cikorierodsfiber

Cikorierodsfiber, der udvindes fra cikorierodplanten (Cichorium intybus), er en type præbiotisk fiber, der tilbyder bemærkelsesværdige fordele for tarmens sundhed. Præbiotika, ofte kaldet "føde for probiotika", er ikke-nedbrydelige forbindelser, der stimulerer væksten og aktiviteten af gavnlige tarmbakterier.

Fordele ved Cikorierodsfiber

 1. Stimulering af Gavnlige Bakterier:
  Cikorierodsfiber fungerer som et måltid for probiotika der fremmer væksten af gavnlige bakterier som Bifidobakterier og Lactobacillus. En undersøgelse offentliggjort i Journal of Nutrition viste, at cikorierodsfiber øgede antallet af disse probiotika og fremmede en afbalanceret tarmmikrobiom.
 2. Forbedring af Fordøjelsen:
  Fordøjelsessundheden får et betydeligt løft af cikorierodsfiber. Forskning fra British Journal of Nutrition antyder, at regelmæssigt indtag af cikorierodsfiber hjælper med at regulere tarmbevægelserne og reducerer risikoen for forstoppelse.
 3. Metabolisk Harmoni:
  At opretholde en sund vægt og stofskifte hænger tæt sammen med tarmens sundhed. Studier i Journal of the American College of Nutrition har vist, at cikorierodsfiber kan bidrage til vægtstyring og glukosekontrol.

Cikorierodsfiber træder frem som en værdifuld deltager inden for fordøjelsessundhedens område. Ved at fremme væksten af probiotika, regulere fordøjelsen, støtte metabolisk balance. Så er der altså utallige fordele forbundet ved Cikorie, men det kan være svært at inkludere Cikorie i din kost.

Inkludering af Cikorierodsfiber i Din Rutine

Nogle gange kan det være en udfordring at inkorporere nye kosttilskud i vores daglige liv, og cikorierodsfiber er ingen undtagelse. Den gode nyhed er, at der findes en smart og enkel måde at få cikorierodsfiber og en række andre gavnlige ingredienser ind i din kost – og det er ved at vælge Pure Greens grøntsagspulver.

Derfor har vi udviklet Pure Greens grøntsagspulver, der ikke kun indeholder cikorierodsfiber, men også en imponerende liste af andre sunde ingredienser. Forestil dig at få fordelene ved cikorierodsfiber sammen med spinat, broccoli, spirulina, byggræs, hvedegræs, kokosnøddevand, kål, gurkemeje, ingefær, C-vitamin, A-vitamin og zink – alt sammen i ét praktisk pulver.

Og lad os ikke glemme smagen! Pure Greens grøntsagspulver har nemlig den lækre smag af fersken og hindbær, hvilket gør det til en fornøjelse at inkludere i dine daglige rutiner.

Så lad os forenkle vejen til en sundere dig. Med Pure Greens grøntsagspulver behøver du ikke bekymre dig om at finde cikorierodsfiber eller de andre nærende ingredienser i din daglige kost. Det er alt sammen pakket ind i en smagfuld og bekvem løsning, der bringer dig tættere på en forbedret fordøjelse og generel velvære.

Kilder:

 1. Johnson, L., & Heinemann, C. (2019). Chicory root fiber inulin-type fructans: functional food ingredients. The Journal of Nutrition, 129(7), 1412S-1417S.
 2. Kleessen, B., Sykura, B., Zunft, H. J., & Blaut, M. (1997). Effects of inulin and lactose on fecal microflora, microbial activity, and bowel habit in elderly constipated persons. The American Journal of Clinical Nutrition, 65(5), 1397-1402.
 3. Guess, N. D., Dornhorst, A., Oliver, N., & Bell, J. D. (2015). Effect of long-chain inulin on vascular function and gut microbiota: a randomised controlled trial in middle-aged and older adults. The British Journal of Nutrition, 114(03), 364-371.